perjantai 3. elokuuta 2007
klikkaa kuva isommaksi

Kuvittelenko vain, vai onko naapurimaassamme alkanut vilisemään palestiinalaishuiveja, jota Suomessa käytettiin viime keväänä tiuhaan tahtiin, ja jonka käyttäjät saivat ernun maineen? Sanojeni tueksi keräsin kuvia tuosta kauhistus/ihastus huivista eri ruotsalaisista blogeista. Mites sinulla, iskeekö vai ei? Onko joskus huivi iskenyt?

Tunnisteet:



23 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Ei se koskaan ole iskenyt mutta keväällä ostin kun kaikilla muillakin oli ! :d

Anonymous Anonyymi said...

Ennen iski, mutta kun kaikilla alkoi näkymään noita niin lähinnä ärsytti koko huivi :D ite en oo kuitenkaan koskaan edes tuollasta omistanut

Blogger dolce said...

Mulla olis aito 70-luvulla Saudi-Arabiasta tuotu huivi, mutten ole sitä käyttänyt. Pitäsiköhän? :)

Blogger Jenni said...

Minä kyllä tykkään tuosta palestiinalaishuivista, vaikka onkin leimautunut emo-teinien asusteeksi. Itselläni on kyseinen huivi sekä mustavalkoisena että punavalkoisena. Ja aion käyttää tulevaisuudessakin. :)

Anonymous Anonyymi said...

Aivan liian ernuja, enkä ole koskaan pitänytkään niistä. Mummon vanha kukkakuosinen on paaaljon nätimpi ja kaiken lisäksi muodikkaampi ;)

Anonymous Anonyymi said...

Olen huomannut saman asian. Ruma huivi, hyi.

Blogger Salla said...

Yyh, en tykkää yhtään! Joskus Egyptissa meinattiin siskoni kanssa ostaa tuollaiset eräältä turbaanimieheltä, mutta silloin niitä ei vielä ollutkaan muilla kuin Antti Tuiskulla :D

Ruotsalaiset on vähän myöhässä :D

Blogger Lise said...

viime vuonna huivi oli kovassa käytössä kunnes poikaystäväni kadotti sen.. Sen jälkeen ei ole kiinnostanut ostaa uutta juuri massatrendin takia. Outoa, että Ruotsissa tuo on pinnalla vasta nyt...

Anonymous Anonyymi said...

Päälle vuoden olen ollut palestiinalaishuivin ahkera käyttäjä. Omistan tuosta huivista sinivalkoisen-version. Juhannuksen RMJ:n jälkeen huivi oli niin likaisessa kunnossa, että minun oli pakko pestä se. Jostain syystä huivin valkoinen väri muuttui vaalean siniseksi, mutta ei se haittaa. Nyt tuntuu, kuin olisin hankkinut uuden huivin :D Aikomuksenani olisi vielä ostaa violetti palestiinalaishuivi Lindexiltä(!!!) :D mutta pointti tässä kommentissa oli, että "rakastan" palestiinalaishuiveja..

Blogger -L- said...

En omista enkä hanki. Huivia alettu käyttää nuorten keskuudessa tietämättä sen käytön oikeita syitä tai poliittista merkitystä. Tässä asiassa olen hieman tylsä ;)Ihan ok näköinen, mutta ei kiitos!

Anonymous Anonyymi said...

Ei kiitos minulle. Sopii mielestäni vähän nuoremmille ja erilaiseen tyyliin...

Anonymous Anonyymi said...

Itse omistan äitini vanhan, jota käytän joskus aurinkoa ottaessa hiusten suojana. Kaulaani en tuollaista pistäisi paikallisten pikkuteinien ja heidän huiviensa takia.

Anonymous Anonyymi said...

Mielestäni tuo on ihan nätti, mutta en pitäisi vaikka maksettaisiin, koska kyseisellä huivillahan on oma sanoma, jota useimmat huivia käyttävät eivät todennäköisesti tiedä.

Anonymous Anonyymi said...

Ei ei ei! En omista enkä toivottavasti tulekaan omistamaan. :)

Anonymous Anonyymi said...

Palestiinalaishuivi ei iskenyt sen kulta-aikana eikä se kyllä iske vieläkään.

Blogger diamond said...

Kiitos kaikille kommenteista! :)

la dolce vita, pidä ihmeessä jos tykkäät :)

anonyymi, itselläni on vain juuri sellainen maatuskahuivi, ja tykkään (:

salla, juuri se oli postauksen idea, ensimmäinen kerta, kun suomalaiset ovat ruotsalaisia edellä :DD

su, tuo violetti huivi kuulostaa söpöltä.

laura, haluaisitko auttaa tietämätöntä ja kertoa, mikä on tuon huivin sanoma? :D

Anonymous Anonyymi said...

Minulla on jättikokoinen mustavalkoinen palestiinalaishuivi ja ajattelin sitä kyllä pitää syksyllä. Lämmin ja kiva kuosi, sen vuoksi. En jaksa ajatella sen sanomaa sen syvemmin, vaikka ehkä pitäisi.

Anonymous Anonyymi said...

ei iske! viime syksynä niitä oli suoraansanoen kaikilla (paitsi minulla - eikä harmittanut!). myöskin minun mielestäni on tyhmää käyttää asustetta jonka poliittista merkitystä ei tue, tai ei tiedä..

Anonymous Anonyymi said...

minusta on vähän tyhmää väittää että ei halua käyttää jotain vaatetta jonka poliittista merkitystä ei tue. tuodessaan sen poliittisesti merkityn vaatteen markkinoille, se ilmentää yhtä tosi seikkaa: poliittinen merkitys laskee. (toisaalta useammat rupeaa ottamaan myös siitä selvää, mutta laskusuunta on kuitenkin paljon huomattavampi)

otetaan nyt esimerkiksi irc-galleria. aluksihan se oli irkkaajien kuvagalleria, joissa he pystyivät näkemään toistensa naamat, mutta nykyisin se on paljon muuta.

JA tottakai sillä on poliittista merkitystä mutta mielestäni sitä ei kannata ottaa kovinkaan vakavasti, sehän on vain asuste.

Blogger Styledrop said...

Iskee:). Itsellä mustavalkoinen lähinnä siitä syystä, että minuun iskee kaikki mustavalkoinen ja tykkään huiveista eikä ideologia huivin takana haitaksikaan ole. Olen harkinnut myös muun väristä, ehkä lilana taikka punaisena.

Anonymous Anonyymi said...

Itselläni on mutsin vanha Intiasta ajat sitten tuotu palestiinalaishuivi, mutta ideologian takia en käytä sitä.

Anonymous Anonyymi said...

Itselläni on myös tuollainen huivi, sain sen lahjaksi viime jouluna. Oranssihan se. Mutta en ole ajatellut siihen liittyvän minkäänlaista sen suurempaa ideologiaa..tätä keskustelua lukiessani se jäi todella häiritsemään. Mistä oikein on kyse?

No mistäpä muualtakaan vastaus kuin googlettamalla ja tällainen juttu löytyi:
http://www.yle.fi/multifoorumi/vihreapolku/zgo.php?z=20060321120497232462

Jutussa mainittiin huvin ennen viestittäneen vahvasti "solidaarisuutta palestiinalaisia kohtaan."

No ei se ainakaan minun huivinkäyttööni vaikuta. täytyy tietenkin muistaa, että huivi ei enää viestitä mitään se vain on.

Blogger veera s. said...

No tosta huivista en tiiä, mut muut huivit yleensä iskee. On mulla kyl kaks palestiinalaistaki, harvemmin tulee käytettyä.

Lähetä kommentti

<< Home

footer